Hulp bij zwangerschap

Voor allebei
Ervoor, tijdens en erna

Zwangerschap is op zichzelf natuurlijk geen gezondheidsklacht. Wel zijn er allerlei momenten rond, tijdens en na de zwangerschap waarop Chinese Geneeswijzen van pas kunnen komen. Een aantal van die momenten komt op deze pagina aan de orde. Daar geven we kort aan wat Chinees gezien de achtergrond van een bepaalde klacht kan zijn en hoe Chinese Geneeswijzen je daarbij kunnen ondersteunen. Als de informatie op deze pagina je aanspreekt kan het zinvol zijn om een afspraak te maken.

Het is doorgaans voor jezelf, voor je verloskundige en voor ons prettig wanneer je verloskundige weet dat je een behandeling bij ons overweegt of volgt. Dat voorkomt misverstanden en mogelijk gevaarlijke situaties. De verloskundige is degene die je zwangerschap begeleidt, wij komen alleen ‘in consult’.

Acupunctuur kan mogelijk helpen bij verschillende problemen van de vruchtbaarheid bij vrouwen én mannen. Vaak begint het behandeltraject met het verbeteren van je cyclus of je zaadkwaliteit. Een goede, regelmatige cyclus en goed zaad zijn namelijk belangrijk voor je kans om zwanger te worden. 

E

Weet je dat je door eerder aan je gezondheid te werken, je minder vruchtbaarheidsproblemen hebt en veel ellende in dat traject kan voorkomen?

  • Heb je een kinderwens, maar lukt het alleen met extra hulp?
  • Of loopt je menstruatie niet goed?
  • Hoe gaat het met vrijen en wat weet je van je zaadkwaliteit?
  • Heb je vragen of zorgen over een volgende zwangerschap na eerdere problemen rond je zwangerschap en bevalling?
  • Ben je misselijk, of andere zwangerschapskwalen
  • Ligt je kindje in stuitligging?
  • Wil hulp bij de start van je bevalling?
  • Knap je niet goed op na je bevalling of loopt je borstvoeding moeizaam?

Reguliere geneeskunde en acupunctuur kunnen elkaar goed aanvullen. Daar is ook veel onderzoek naar gedaan.
Zoals bij de begeleiding bij vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF of ICSI waar acupunctuur en TCG mogelijk kan helpen om de bijwerkingen van medicatie te verminderen en de innestelingskans te vergroten.
Ook kan een moxa behandeling helpen bij het draaien van de baby van stuitligger naar hoofdligger rond de 34-37 week van de zwangerschap

Stuitligging

Bij 96% van de bevallingen komt een kind met het hoofd als eerste naar buiten. Dit heet een hoofdligging. Doorgaans is het kind tot ergens tussen de 32 en 35 weken nog aan het draaien en zoeken, maar kiest het uiteindelijk voor een hoofdligging. Soms kiest het kind echter niet voor een hoofdligging, maar blijft op een gegeven moment hardnekkig met de billen naar beneden liggen. Dat heet een ‘stuitligging’ (stuit = billen). Daarbij is de kans op problemen tijdens de bevalling groter dan bij een hoofdligging. Dat is de reden dat een stuitbevalling in het ziekenhuis moet gebeuren. Tegenwoordig is het beleid overigens steeds vaker, bij stuitligging een keizersnee te doen. Omdat er bij stuitligging een grote kans is op een keizersnee heeft het voordelen om een stuitligging te veranderen in een hoofdligging. Dit kan in een groot aantal gevallen door middel van een ’trucje’ uit de acupunctuur. Dit bestaat eruit, met behulp van moxa een punt aan de kleine teen te behandelen (moxeren). Je kunt daarmee het beste beginnen in de 35e week (dan heeft het kind nog voldoende bewegingsvrijheid) en er dagelijks mee doorgaan tot het kind gedraaid is. In principe hoef je hiervoor maar één keer bij me langs te komen. Na een kort gesprek leer ik je, hoe je dit moxeren moet doen. Het kan handig zijn als je partner erbij is, die kan het dan thuis voor je doen. Succes niet verzekerd, maar zelfs in goed opgezet westers wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een groot aantal kinderen (ca. 75%, tegen minder dan 50% zonder moxabehandeling) alsnog draait wanneer je dit punt moxeert.

Neem contact met me op

of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 06-43979341

9 + 15 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Adres Praktijk Rodenrijs

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

De praktijk is verhuisd naar DEN HAAG!

Praktijk Rodenrijs
Johan Watelerpad 45
2553 TT Den Haag
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil