Gezonde voeding en leefstijl

Voeding is eigenlijk de basis van geneeskunde

  “Geen enkele ziekte, die door dieet kan worden genezen, dient met andere middelen te worden behandeld.” (Maimonides, 1135-1204)

Als voeding juist wordt gekozen zijn andere behandelmethodes op den duur veel minder nodig of helemaal niet. Gelukkig gaat men steeds meer de waarde van goede voeding inzien. Wat men nodig heeft is niet alleen voeding van hogere kwaliteit en een beter basisdieet, maar ook de kennis welke van deze voedingsmiddelen het beste zijn om je persoonlijke klachten, en in welk seizoen, aan te pakken en zo maximale vitaliteit te krijgen. Voedingsadvies binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) kent zijn oorsprong ruim drieduizend jaar geleden. TCM besteedt veel aandacht aan de energetische werking van voedingsstoffen en de uitwerking daarvan op het individu. De juist gekozen en goed bereide voeding kan een grote bijdrage leveren aan een goede gezondheid. Hier leest u er meer over.

Veel klachten van tegenwoordig worden veroorzaakt door verkeerde eetgewoonten, (onbewuste) voedingstekorten, of eenzijdig eten. Een slechte spijsvertering en verkeerde voeding leiden tot tekorten aan vitamines en mineralen.
Deze tekorten verzwakken de kwaliteit van gezondheid(= levensenergie) en daardoor kunnen we minder omgaan met de dagelijkse lasten als stress en uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Daar ligt dan de basis voor klachten zoals te veel stress, moeheid, verminderde afweer, kramp, slapeloosheid, emotionele verstoringen zoals depressie, rusteloosheid en piekeren en chronische zoals reuma, artritis en artrose, ME en fibromyalgie.

Werkwijze
Tijdens de consulten bespreken we je voedingspatroon en aan de hand daarvan stel ik veranderingen voor, die logisch zijn zodat het makkelijk vol te houden is. Je zult je dan ook steeds meer bewust worden van, en gemotiveerd raken over, het belang van goede voeding en de uitwerking daarvan op je gezondheid. Ook kan het voorkomen dat ik je adviseer om voedingssupplementen of Chinese patent kruiden te gebruiken.
Alle adviezen worden op een eenvoudige, begrijpelijke manier gegeven en zodanig dat je er meteen mee aan de slag kunt. De goede resultaten in de praktijk zijn onder meer het resultaat van de juiste voedingsadviezen en gemotiveerde patiënten die zich hieraan houden. 

Ik help je zoeken naar jouw oplossing, en behandel met kennis van zaken door voedings- en leefstijladviezen combineren vanuit het perspectief van zowel Westerse als met Traditionele Chinese Geneeskunde.

 

Leefstijl

 

Neem contact met me op
of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 010-5116469

2 + 7 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Adres Praktijk Rodenrijs

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

De praktijk is verhuisd naar DEN HAAG!

Praktijk Rodenrijs
Johan Watelerpad 45
2553 TT Den Haag
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil