Ineke van den Berg

Dr. klinische epidemiologie, acupuncturist, Chinees kruidenkundige, pijnconsulente, coach, docent, fysiotherapeute

Typisch Ineke…
Met een nieuwsgierige glimlach de dag starten en met een glimlach naar huis te gaan. Daar haal ik kracht uit om mijn werk met plezier te doen.

Zorg bij complexe en langdurige problemen
Graag lever ik u zorg bij complexe en langdurige problemen. Door ze samen te ontrafelen met erkende kennis van Oosterse en Westerse geneeskunde. Waar de artsen in de westerse geneeskunde eerder geneigd zijn om alleen naar de klacht te kijken en die te behandelen, gaat de oosterse gezondheidszorg op zoek naar de samenhang met andere klachten en op die manier naar de oorzaak. Daardoor kan Traditionele Chinese Geneeskunde juist ook preventief werken.
Zorg voor u: door aanvullende complementaire zorg als acupunctuur, Meridiaan-rekken , BEST en voedingsadvies in te zetten. Dit vul ik aan met multidisciplinaire kennis en inzichten uit de fysiotherapie, pijnbestrijding, wetenschappelijk onderzoek

Patroon doorbreken: Mijn hulp zit in die andere, aanvullende en informatieve manier van kijken die u veel inzicht geeft. Je boort op een andere manier de hulpvraag aan. Zo kan mijn manier van meekijken inzicht bieden in iemands leven waar bepaalde problemen steeds weer naar voren komen. Wat indirect te maken heeft met een oud letsel, oude geschiedenis of je plek in de maatschappij. Dat is heel persoonlijk omdat zo kijken een spiegel is van jouw eigen informatie. Die wordt dan zichtbaar door ons gesprek, een vragenlijst, lichamelijk onderzoek en een poppentest. Zo zoeken we samen een nieuwe balans en betere doorstroming, en daardoor minder pijn-klachten en meer uithoudingsvermogen en belastbaarheid. Onder balans verstaan we evenwicht op lichamelijk, emotioneel en soms ook spiritueel niveau. Zo zoomen we a.h.w. uit naar het hele lichaam, dat ik als een eenheid zie.
Samen gaan we op zoek naar een ingang zodat je wel kan reageren en opknappen door deze zorg. Dan krijg je meer zelfvertrouwen in je hele zijn, zodat je in dit leven, nu, weer verder kan gaan als een mooi mens met een beter functionerend lichaam

Praktijk Rodenrijs
Ineke is oprichter van Praktijk Rodenrijs en van de BEST Academie. Zij is gepromoveerd als klinisch epidemioloog en werkt nu als acupuncturist, Chinees kruidenkundige, pijnconsulente, docent, coach en fysiotherapeute in haar Praktijk Rodenrijs.
Fysiotherapie
Ineke van den Berg-de Lange werd geboren op 5 mei 1955 in Enschede, Nederland.
Ze studeerde in 1973 af aan het Haags Montessori Lyceum, HBS-b in Den Haag. Datzelfde jaar begon ze haar studie fysiotherapie aan de SUPA in Utrecht. In 1978 studeerde zij af en ging aan de slag als fysiotherapeut in Capelle aan den IJssel, Den Haag en verhuisde in 1978 naar Berkel en Rodenrijs.
In 1983 richtte ze praktijk ‘Rodenrijs’ op, haar eigen privékliniek voor fysiotherapie en complementaire geneeskunde.
Acupunctuur en (Chinese) kruidenkunde
Na een intensieve 3-jarige studie acupunctuur -met een afsluitende stage in twee ziekenhuizen in Beijing- studeerde Ineke af aan de EUTCM te Utrecht en onderhoudt haar kennis en vaardigheid voortdurend d.m.v. cursussen en trainingen. Naast de fysiotherapie is ze al meer dan 33 jaar werkzaam als acupuncturist, shiatsu-therapeut en kruidenkundige, met een bijzondere interesse in verloskundige problemen en complexe pijnstoornissen als CRPS  1.
De Basic Emotional Structuring Test (BEST)
Ze respecteert andermans mening en probeert te doen wat goed is voor haar medemens. Balans is daarbij heel belangrijk. Daarom zoekt zij samen met de cliënt, naast de therapie ( als acupunctuur, oefeningen en voedingsadvies) voor de klacht zelf, ook graag naar nieuwe inzichten. Zo geeft ze ook op een positieve manier hulp bij zelfreflectie met behulp van een poppentest: de Basic Emotional Structuring Test (BEST).
Erasmus MC Rotterdam
In 2002 begon ze , naast haar werk in praktijk Rodenrijs, als onderzoeker op de de afdeling Pijngeneeskunde in het Erasmus Medisch Centrum, onder begeleiding van Prof. Dr. Jan Klein en Prof. Dr. Frank Huygen. In 2003 kwam ze als onderzoeker en epidemioloog in opleiding bij de afdeling Epidemiologie en Radiologie van het Erasmus Universiteit MC, Rotterdam, onder supervisie van Prof. Dr. Myriam Hunink, welk onderzoek resulteerde in een proefschrift: “The Contribution of Acupuncture and Moxibustion to Healthcare, an Evidence-based Approach”.
Van den Berg behaalde in 2004 een Master’s Degree in Klinische Epidemiologie aan het Nederlands Instituut voor Gezondheidswetenschappen (NIHES) in Rotterdam. Een deel van het onderzoek dat in dit proefschrift wordt gepresenteerd, werd uitgevoerd onder supervisie van Dr. J.J. Duvekot op de afdeling Obstetrie en Gynaecologie.

Ineke van den Berg is alweer 42 jaar getrouwd met Jelle van den Berg en ze hebben twee dochters en een zoon, fijne schoonkinderen en zes kleinkinderen .

Neem contact met me op
of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 010-5116469

3 + 7 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Adres Praktijk Rodenrijs

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

De praktijk is verhuisd naar DEN HAAG!

Praktijk Rodenrijs
Johan Watelerpad 45
2553 TT Den Haag
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil