Wetenschappelijke onderbouwing

De synergie tussen moderne geneeskunde en complementaire gezondheidszorg, en de waarde van het combineren van deze disciplines, is de focus van het werk van Ineke van den Berg.

Patiënten verdienen het “beste van twee werelden” als het op hun gezondheidszorg aankomt. Idealiter combineert de gezondheidszorg het beste van twee werelden door te combineren zorgopties vanuit het perspectief van zowel Westers als complementaire geneeskunde.
Samenvattend hebben we in deze studies laten zien dat wetenschappelijk onderzoek naar acupunctuur en moxa-therapie als complementaire therapie mogelijk is in een academische setting en dat de hier onderzochte aanvullende zorg daar ook bewezen effectief is.

Belangrijk is ook dat  de Traditionele Chinese Geneeskunst leidt tot verbetering van de zorg en van de kwaliteit van leven van de patiënt. Deze therapieën kunnen eenvoudig geïmplementeerd worden in de moderne geneeskunde. In de epiloog is dit ook  beschreven vanuit het perspectief van patiënten, artsen, complementair therapeuten, zorgverzekeraars en de zorg-beleidsmakers. Download proefschrift hier

Mei 2011 – Pruimenbloesemprijs 2011. Aanleiding voor de toekenning van de prijs aan mevrouw Van der Berg is haar promotieonderzoek “Acupunctuur helpt baby met stuitligging” uit december 2010. Uit het onderzoek blijkt dat acupunctuur kan helpen bij het draaien van baby’s in stuitligging. Met de toekenning van deze prijs ondersteunt de Nederlandse Patiëntenvereniging voor Acupunctuur (NPVA) mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van acupunctuur in Nederland en daarmee bijdragen aan het verbeteren van de gezondheidszorg.

Ineke van den Berg was van 2002-2012 verbonden aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Als klinisch epidemioloog voerde ze daar wetenschappelijk onderzoek uit naar complementaire geneeswijzen en maakte ze deel uit van de CLINEPI/ART-groep onder leiding van professor Myriam M. G. Hunink. Als post-doc op de afdeling epidemiologie probeerde ze onderzoek te initiëren naar de effectiviteit van complementaire zorg, inclusief onderzoek naar ‘healing environment’ en de werking en effectiviteit van Traditionele Chinese Geneeskunde bij kinderen met veel pijnmedicatie.

Neem contact met me op
of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 06-43979341

5 + 4 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

De praktijk is geopend. U kunt op beide adressen een afspraak maken.

De COVID-19 maatregelen zijn opgeheven, maar COVID-19 is nog niet weg. Ik vraag uw aandacht voor het volgende:
Richtlijnen in de Acupunctuurpraktijk COVID-19

Als NVA-lid hanteer ik de adviezen van RIVM en Rijksoverheid m.b.t. hygiene en gezondheid:

Hoesten en niezen in de elleboog, veel handen wassen, we geven geen hand.

In ons centrum komen mensen met een kwetsbare gezondheid. Wij willen hen zoveel mogelijk blijven beschermen.

Ik vraag u een zelftest te doen bij verkoudheidsklachten of klachten die kunnen wijzen op COVID-19. Bij een negatieve zelftest kan de afspraak doorgaan. Neem bij twijfel contact op voor overleg.  

In de praktijk:
- Geef elkaar de ruimte in de wachtkamer, houd rekening met elkaar.
- Maak bij binnenkomst gebruik van desinfectiemiddel en desinfecteer ook de polsen.
- Tijdens de behandeling hoeft er geen mondkapje meer gedragen te worden. In geval van verkoudheidsklachten kan ik dat toch aan u vragen. Neem er voor de zekerheid altijd één mee.
- Neem een groot badlaken of hammamdoek mee om op te liggen op de behandelbank. 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

Praktijk Rodenrijs
Rodenrijseweg 223
2651 BR Berkel & Rodenrijs
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil