Vragenlijsten

Vaak zal ik u vragen om een van onderstaande vragenlijsten uit te printen en ingevuld mee naar de praktijk te nemen. Zo kan u thuis rustig u voorbereiden over de vragen die ik u ga stellen om samen met u een persoonlijk behandelplan te kunnen opstellen.

Onderstaande lijsten zijn PDF files en deze kunt u openen door op de paarse knop te klikken.

Wat weten we van de Nederlandse patiënt met pijn aan het bewegingsapparaat?

We weten dat het Nederlandse zorgstelsel ruimte biedt voor aanvullende complementaire gezondheidszorg. Opvallend is dat patiënten met chronische ziekten en pijn zelf al op zoek gaan naar een aanvullende behandeling met o.a acupunctuur. Een aantal zorgverzekeraars dekt (vaak gedeeltelijk) een dergelijke behandeling door middel van een aanvullende ziektekostenverzekering, zonder verwijzing van de huisarts.

De linker Figuur beschrijft de kwaliteit van leven voor de acupunctuur behandeling en de rechter figuur erna.

Het onderzoek toont aan dat de behandeling met acupunctuur een subjectieve, klinisch relevante, en toegevoegde waarde heeft en dus leidt tot de verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten met klachten aan het bewegings-apparaat.
Bij ons onderzoek naar kwaliteit van leven voor en na een acupunctuur-behandeltraject ondervroegen we alleen die patiënten, die nog nooit een acupunctuur behandeling hadden ondergaan. Wel hadden ze er zelf voor gekozen om hulp te zoeken bij en acupuncturist, en betaalden het voor het grootste gedeelte uit eigen zak. De vragenlijst die we gebruikten, de RAND-36, geeft inzicht in 8 domeinen van de gezondheids gerelateerde kwaliteit van leven van de patient, en ook gemeld door die patient.
In deze figuren ziet u de door de patiënt waargenomen invloed van de acupunctuur op zijn kwaliteit van leven. Als de lijnen meer naar buiten gaan geeft de patient aan dat hij zich beter voelt, op een schaal van 0 in het centrum naar 10 aan het uiteinde van de domeinlijn. De stippellijn geeft de waarnemingen van de patiënten weer en de doorgetrokken lijn geeft de waarnemingen van DE Nederlander weer.

De linker Figuur beschrijft de kwaliteit van leven voor de acupunctuur behandeling en de rechter figuur erna.

De domeinen fysiek functioneren, rolbeperkingen (als fysiek probleem), pijn, sociaal functioneren en vitaliteit verbeterden significant na de acupunctuur behandeling.

Neem contact met me op
of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 06-43979341

5 + 15 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Adres Praktijk Rodenrijs

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

De praktijk is verhuisd naar DEN HAAG!

Praktijk Rodenrijs
Johan Watelerpad 45
2553 TT Den Haag
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil