PEPT

Pain Exposure in Physical Therapy

PEPT staat voor Pain Exposure of Physical Therapy
Deze behandeling bestaat voornamelijk uit het transpositioneren, losmaken en manipuleren van de zachte weefselstructuren rond het gebied van het aan de dystrofie voorafgaande trauma. Deze behandeling is vaak pijnlijk, maar blijkt noodzakelijk. De, door het trauma en de dystrofie gerelateerde pijnen, aangenomen dwangstand wordt zo actief benaderd en zo mogelijk gecorrigeerd. De aangedane voet wordt zo snel mogelijk weer functioneel belast. Deze methode wordt inmiddels toegepast door verschillende behandelaars in Nederland.

Dystrofiepatiënten worden in deze praktijk vanuit verschillende disciplines behandeld. Vaak gebruikt zij voorafgaand aan de manipulaties eerst acupunctuur om de pijn te bestrijden, maar ook om de doorbloeding te verbeteren. Bij jarenlange klachten gebruikt zij ook opbouwende Chinese kruiden, die de doorbloedingverbetering ondersteunen.

Er moet (met beleid en overleg) getraind en geoefend worden, vaak in samenwerking met een fysiotherapeut, om zo weer de conditie op te bouwen. De behandeling bestaat  dan uit PEPT, kinesio-taping, bindweefselmassage en balanstraining om pijn te verminderen en belastbaarheid te optimaliseren.

Mijn motto is kwaliteit, specialiteit en menselijkheid, dus ik kijk, overleg, vergaar kennis en kom daarna in actie voor je.

Ik respecteer andermans mening en probeer te doen wat goed is voor jou. Balans is daarbij heel belangrijk. In de reguliere geneeskunde bestaat de neiging (chemische) verlichting te bieden aan de cliënten, zodat ze weer net zo verder kunnen leven als voorheen. Maar Ik ga ervan uit dat cliënten juist niét net zo willen doorleven als vroeger. Vaak willen ze iets van hun ziekte of klacht leren, en iets in hun leven veranderen zodat de klacht verdwijnt en niet terugkomt. Daarom zoek ik samen met jou, naast de therapie (als acupunctuur, oefeningen en voedingsadvies)  voor de klacht zelf, ook graag naar nieuwe inzichten. De uitkomsten daarvan kunnen naast hulp op het emotionele en spirituele vlak, ook leiden naar voedingsadvies, oefeningen en coaching naar een mindful leven.

 

 

Neem contact met me op

of bel op het telefonisch spreekuur: Maandag en dinsdag van 8.30-9.00 06-43979341

7 + 3 =

M: 06 43979341

info@praktijkrodenrijs.nl
Telefonisch spreekuur: maandag en dinsdag 8.30-9.00 

Maak kennis met de koppentest

♥ Hier bieden we je een introductie met digitaal verslag van de Koppentest aan. Ga naar de Koppentest 

De praktijk is geopend. U kunt op beide adressen een afspraak maken.

De COVID-19 maatregelen zijn opgeheven, maar COVID-19 is nog niet weg. Ik vraag uw aandacht voor het volgende:
Richtlijnen in de Acupunctuurpraktijk COVID-19

Als NVA-lid hanteer ik de adviezen van RIVM en Rijksoverheid m.b.t. hygiene en gezondheid:

Hoesten en niezen in de elleboog, veel handen wassen, we geven geen hand.

In ons centrum komen mensen met een kwetsbare gezondheid. Wij willen hen zoveel mogelijk blijven beschermen.

Ik vraag u een zelftest te doen bij verkoudheidsklachten of klachten die kunnen wijzen op COVID-19. Bij een negatieve zelftest kan de afspraak doorgaan. Neem bij twijfel contact op voor overleg.  

In de praktijk:
- Geef elkaar de ruimte in de wachtkamer, houd rekening met elkaar.
- Maak bij binnenkomst gebruik van desinfectiemiddel en desinfecteer ook de polsen.
- Tijdens de behandeling hoeft er geen mondkapje meer gedragen te worden. In geval van verkoudheidsklachten kan ik dat toch aan u vragen. Neem er voor de zekerheid altijd één mee.
- Neem een groot badlaken of hammamdoek mee om op te liggen op de behandelbank. 

Links voor informatie en bestellen helemaal onderaan deze pagina

Praktijk Rodenrijs
Rodenrijseweg 223
2651 BR Berkel & Rodenrijs
T. 06-43979341

Telefonisch spreekuur:
info@praktijkrodenrijs.nl

BTW-id: NL001192536B08
BIG nr.: 79034288404
KvK 27359082
AGB 90021453

ma en di van 8.30–9.00 uur.

Lid NVA en VIV
aangesloten bij de
Stichting Zorggeschil