Alles is energie…
Meest gestelde vragen

De klachtenlijst geeft een goed overzicht van klachten die behandeld kunnen worden met Acupunctuur en Chinese kruiden.
Minimaal. Op het moment van het passeren van de huid voelt u een minuscuul prikje. Omdat de naalden zo dun zijn (0,20 mm) voelt u er vrijwel niets van. Als de naald op het acupunctuurpunt komt voelt u een tweede prik/sensatie.
Ja, de naalden worden eenmalig gebruikt. Het zijn wegwerpnaalden die na gebruik via een apotheek worden vernietigd. Deze naalden voldoen aan de strengste wettelijke hygiëne normen.

Voor meer informatie kunt u hier een toelichtend filmpje bekijken
Nee. Omdat de naalden zo dun zijn zal het niet bloeden. Zeer zelden komt er wel eens een klein blauw plekje voor.
Dit is volledig afhankelijk van de klacht waar u mee komt.
Als voorbeeld:
- Acute gordelroos zal snel reageren op de behandeling.
- Burn-out die al jaren aanwezig is zal geleidelijk verdwijnen.

Pas na een aantal behandelingen voel je meer energie. Na 6 behandelingen vindt een evaluatie plaats om te zien of het effect voldoet aan de verwachtingen. 
Ik ben namelijk allergisch voor huisstofmijt, katten, boompollen en gras en heb het hele jaar door erg veel last van snotteren en ben het eigenlijk zat. Allergieën zijn te behandelen met acupunctuur. Het is wetenschappelijk onderzocht dat acupunctuur heel goed helpt bij hooikoorts. Acupunctuur werkt preventief zelfs nog beter omdat zo klachten voorkomen kunnen worden. Bij allergie klachten die beginnen in maart kun je het beste met acupunctuur starten in februari. Ook tijdens het seizoen is het zinvol te starten met acupunctuur. Waarschijnlijk heb je een allergische neusverkoudheid en allergieën waardoor je het hele jaar door klachten hebt. Ook dat is te behandelen met acupunctuur.
Piercings bevorderen niet de gezondheid. Nadelen zijn wel degelijk mogelijk. Een navelpiercing mag bijvoorbeeld niet in de zwangerschap. Piercings geven continu stimulatie door het acupunctuurpunt op de energiebaan. Als de energie in balans is hoef je er geen klachten van te ondervinden. Heb je wel gezondheidsklachten dan kunnen de piercings storend werken en herstel belemmeren. Met oorbellen wordt daarom aangeraden ze 's nachts uit te doen en regelmatig andere oorbellen in te doen.
Ook zware rokers kunnen van het roken afkomen met behulp van acupunctuur. Belangrijk is wel dat men gemotiveerd is om te stoppen met roken. Het is goed om eerst te stoppen met roken en hiervoor 3 behandelingen acupunctuur te krijgen in 4 weken tijd. Met 1 behandeling is ook mogelijk mits men ervan overtuigd is dat men stopt.

Bij afvallen zit een voedingsadvies. De behandelingen hiervoor zijn 1 keer per week en worden na een aantal weken meer gespreid. De praktijk maakt gebruik van een combinatie van lichaams- en ooracupunctuur. Hierdoor kunnen andere klachten ook mee behandeld of voorkomen worden. Bij de meeste mensen werkt het goed om eerst te stoppen met roken en na 2 weken het accent te leggen op afvallen waarbij de anti rook punten in het oor nog mee behandeld worden.
De kosten zijn voor de eerste behandeling € 65,-, een vervolgbehandeling kost € 50,-   
Nee. Ten eerste is mijn anatomische kennis en acupunctuur kennis volledig om goed en deskundig de acupunctuurpunten te kunnen vinden en aan te prikken. Ten tweede is acupunctuur vooral een harmoniserende behandelmethode, wat aangeeft dat geleidelijk het energieniveau zal normaliseren. Traditionele Chinese kruiden kunnen wel eens een specifiek effect hebben.
Als voorbeeld: Bij ernstige psoriasis moet er hitte worden verdreven uit het lichaam. Hiervoor worden kruiden gebruikt die dit bewerkstelligen. Het voorspelde effect zal zijn dat de stoelgang wat losser wordt. Dit is het gewenste effect en het teken dat de hitte via de stoelgang uit het lichaam verdwijnt. Het effect is dus niet nadelig maar gewenst en zal van te voren aan u worden meegedeeld.

Algemeen Acupunctuur is een holistische behandeling. Daardoor is de behandeling is bij iedereen weer anders. Andere klachten kunnen eventueel worden mee behandeld. Bij behandeling van klachten wordt meestal ook een voedingsadvies en oefeningen gegeven.
Ernstige ziektebeelden zoals:
- Psychosen, schizofrenie - Ernstige depressies - Manisch-depressieve psychosen
- Borderline
Psoriasis is met acupunctuur te behandelen. De behandeling bestaat uit acupunctuur, eventueel gecombineerd met ooracupunctuur. Daarnaast voedingsadviezen en eventueel een homeopathische zalf.
Informatie voor opdrachten of werkstukken kun je het beste opvragen bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.). Zij kunnen je een informatiepakket toesturen. Onze praktijk heeft nagenoeg geen mogelijkheid voor een stage plaats.
Informatie voor opdrachten of werkstukken kun je het beste opvragen bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (N.V.A.). Zij kunnen je een informatiepakket toesturen. Onze praktijk heeft nagenoeg geen mogelijkheid voor een stage plaats.
Uiteraard heeft Praktijk Rodenrijs een klachtenregeling. U kunt deze regeling hier downloaden