Alles is energie…
Stacks Image 380
Stacks Image 381
Stacks Image 382
Stacks Image 383
Stacks Image 387Proefschrift en stellingen :
http://repub.eur.nl/res/pub/21816/

'The contribution of acupuncture and moxibustion to healthcare: an evidence based approach'
http://repub.eur.nl/res/pub/21816/

Including the published studies:
  • Anti-inflammatory actions of acupuncture Link
  • Effectiveness of acupuncture-type interventions versus expectant management to correct breech presentation: a systematic review Link: http://repub.eur.nl/res/pub/29928/
  • AJOG: Correction of nonvertex presentation with moxibustion
  • Cost-effectiveness of breech version by acupuncture-type interventions on BL 67 Click on the Link
  • Complex regional pain syndrome type 1 may be associated with menstrualcycledisorders: A case–control study Ineke van den Berg, Ylian S. Liem, Feikje Wesseldijk, Freek J. Zijlstra, M.G. Myriam Hunink. Link
  • Health-related quality of life in patients with musculoskeletal complaints in a general acupuncture practice: an observational study Link


Artikelen:
In MC nr. 11 dd 12 maart jl. schrijven J.W. Ek en J.C. van Gijn over wonderbaarlijke genezingen bij patiënten met posttraumatische dystrofie.
Gaandeweg het artikel spreken zij over 39 patiënten die door hen ‘onderzocht’ zijn nadat een of meerdere behandelingen in Macedonië hadden plaatsgevonden.
Bij nadere bestudering blijkt echter dat dit relaas bestaat uit een drietal delen:

  1. retrospectieve studie van 12 patiënten
  2. eigen observatie ter plekke bij de behandeling van 6 patiënten
  3. toegestuurde enquête bij 18 patiënten

De auteurs trekken conclusies op basis van een bonte verzameling gegevens en stellen daarom terecht dat de bevindingen niets zeggen over de oorzaak van het complex regionaal pijn syndroom (CRPS), zoals deze aandoening volgens ......
PDF-1 Click here to download the whole article
Pruimenbloesemprijs uitgereikt
| Acupunctueel! editie 8 Link


Stacks Image 401
De Pruimenbloesemprijs is ingesteld door de NPVA om waardering te tonen voor mensen uit het vakgebied die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de acupunctuur in Nederland. Dit jaar is de Pruimenbloesemprijs op 12 mei uitgereikt aan Ineke van den Berg MSc, fysiotherapeut-acupuncturiste aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Ons bestuurslid Brian de Mello reikte de prijs uit.
De naam ‘Pruimenbloesemprijs’ is niet zonder reden gekozen. De pruimenbloesem bloeit al in de koude wintermaanden en kondigt daarmee het einde van de winter en de start van de lente aan. Hij staat symbool voor vasthoudendheid en veerkracht. De pruimenbloesem laat zien dat hij ook onder moeilijke omstandigheden tot bloei kan komen. Dit herkennen wij in de winnaars van de Pruimenbloesemprijs. Ook zij komen tot grote prestaties in een klimaat dat niet altijd even positief is als het gaat om acupunctuur. Met de Pruimenbloesemprijs steunt de NPVA mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan de ontwikkeling van acupunctuur in Nederland en die hiermee bijdragen aan verbetering van de gezondheidszorg.

Aanleiding voor de toekenning van de prijs aan mevrouw Van der Berg is haar promotieonderzoek “Acupunctuur helpt baby met stuitligging” uit december 2010. Uit het onderzoek blijkt dat acupunctuur kan helpen bij het draaien van baby’s in stuitligging.
Men zou enthousiasme over de bevindingen van mevrouw van den Berg verwachten. Er kwam echter zware maar ongefundeerde kritiek van groepen medici en aanhangige media. Gelukkig staat mevrouw Van den Berg pal voor de wetenschap en voor de patiënten die recht hebben op de beste zorg. En daarmee bewijst zij een waardige winnaar te zijn van de Pruimenbloesemprijs.
Te